За пуристите това не е нормално BMW, женско, малко, няма

...
 
За пуристите това не е нормално BMW, женско, малко, няма
Коментари Харесай

АвтоФест, 17.02.2023: Тест на BMW M235i и най-остроумните реклами на Супербол


 

За пуристите това не е обикновено BMW, женско, малко, няма към 1000 коня и не е на задно предаване с дръжка. За хората, които гледат характерности, визия и държание обаче, това е много, много добра кола – M235i Gran Coupe xDrive.

Карахме го преди близо 2 години при първата му поява в летните месеци, като успяхме и да създадем два старта с чистокръвното М2, които демонстрираха, че 4х4 си има преимуществата с блестящия старт и че М235 е малко по-мощно от това, което написа на бял лист.

Сега обаче, сме в средата на зимата и има сняг, а ние се разходихме през прохода Петрохан до подножието на връх Ком над град Берковица, с цел да разбием за следващ път един мит действителен единствено на Балканите – „ зима и BMW - ха-ха “.

Техниката? 2.0-литров турбодвигател – напречно ситуиран за смут на почитателите, 306 конски сили и 450 нютонметра и 8-степенна автоматизирана скоростна кутия Aisin с пера зад кормилото, задвижване на четирите колела с преимущество на предните и систематизиране на мощността 50:50, заключващ диференциал за предната ос и тегло от 1635 кг.

Отвън? Това е дребен седан в цвят Melbourne red със полегат багажник за повече пространство от 430 литра, и по-скоро бихме го причислили към хечбековете заради връзката с 1-ва серия, в сравнение с към купетата. Предницата наподобява супер – с дребни бъбрековидни решетки и доста вентилационни отвори с черни елементи, страничния контур също притегля окото, изключително с тези джанти с пет двойни спици и алените четирибутални апарати, които колкото да се побират в 18-инчовите джанти, задницата също е приятна с LED стоповете си, като двата ромбовидни накрайника на изпускателната система и липспойлера на багажника приказват за капацитет. Феновете го недолюбват, само че за естествените хора е прелъстителен и да, ние също го намираме за подобен, за разлика от много нови модели на компанията.

Отвътре? За разлика от съвсем всички нови модели от Мюнхен, тук няма цялостен екран, който да стига от водача до централната подпора, а към момента симпатично малко табло и 10.3-инчов екран за мултимедията, който е изцяло задоволителен. Кокпитът е най-вече в черно, с разчупен дизайн, скоростния лост към момента е лост с бутони, предните седалки са много красиви и комфортни, а четирите седалки са за четири възрастни с положително място за краката и отдзад. Има спомагателни лайстни с амбиентно осветяване в тях, а тази версия има и леки червени детайли, които кореспондират на външния цвят.

Карането? Сравнително линейно и много обичайно ускоряване с приятна двигателна сила, плътно окачване, което на моменти може да се стори на някои хора малко по-твърдо, само че при потенциала на тази кола е чудесно. Много мъчно можете да изкарате от равновесие колата даже и при доста внезапни завои, спирачките са доста над потенциала на колата и мъчно можете да го достигнете като цяло. Автомобилът е много спокоен при висока скорост като подобен от първокласния клас, какъвто и е. Простветът не е дразнещо дребен и не би трябвало да се притеснявате при паркиране и по-дълбок сняг. А при него? Имате доста сцепление, толкоз, че системите се включват при доста груба интервенция от кормилото или педалите. Можете ли да се забавлявате? Да, само че би трябвало да имате опит със скандинавските махове и натискането на спирачка или най-малко карането „ през предна част “ и на излизането от всеки завои ще усещате и задните колела в деяние. Финалният разход след цялото това развлечение по сухи и снежни завои докара до 11.4 литра на 100, което значи, че в всекидневието ще сте с най-малко литър надолу. При мощ от над 300 конски сили, това е много обичайно.

Цената? Успяхме да конфигурираме сходен образец с всичко, което забелязахме и стигнахме до 112 хиляди лв., при 104 хиляди като базова цена за модела. Разумно ли е това? При цялата тази комбинативност, да – мощ, показване, масто за четирима и порядъчен багажник и добра визия. Изобщо не е типичното BMW, само че единствено по себе си е много добър вид в конкуренция с Audi S3 седан и CLA 43 AMG.

 

 

Най-голямото спортно събитие в Съединени американски щати е сцена на съпътстваща обилна шоупрограма за посетителите и предстоящи с неспокойствие от телевизионните фенове хитри рекламни спотове. Цените доближават 7 млн. $ за 30- секунден клип, който е гледан от над 100 млн. души. В мача излязоха един против различен Kansas City Chiefs и Philadelphia Eagles.

Както и се чака, главните играчи в тези спотове са американските марки като GM, Ram, Jeep. Kia се завръща в Супербол, с цел да се причисли към, а огромните отсъстващи са Hyundai, Toyota, Nissan и BMW. Преди година немската компания сътвори специфична акция за Супербол с Арнол Шварценегер в ролята на Зевс и фокусирана към напълно електрическия модел iX.

Сега холивудската звезда Уил Ферел взе участие в няколко клипа за марките Cadillac, Chevy и GMC под общото наименование – Защо не EV.

От зомби апокалипсис, по този начин съвременен в последно време, до барокова конюнктура и помощ от Netflix. В клиповете могат да се видят напълно новите GMC Hummer EV, GMC Sierra EV, Chevrolet Blazer EV, Chevrolet Silverado EV и Cadillac Lyriq. Всички от тях напълно американски модели, които няма да забележим на европейския пазар.

Както и големия Kia Telluride X-Pro, който взе участие в рекламата Биберонения баща. В нея татко, който е не запомнил биберона за бебето по време на отмора и се впуска в премеждие, с цел да успее да я достави в точния момент. Но най-после се оказва, че е взел неверния цвят. Определено в корейската компания се целят с този очерк в фамилиите, където сходен вид завършения са ежедневие, въпреки в по-малки мащаби, тъй като в спота го предизвиква цялата нация.

Jeep промотира електрическата си подвижност с Wrangler 4xe, който към този момент сме ви представяли, и Grand Cherokee 4xe в два клипа.

Плъг-ин хибридите имат стеснен пробег, само че това не пречи на компанията да се концентрира точно над електрическата подвижност, и то по снежен терен.

След това Jeep трансферира сцената в джунглата, още веднъж с двата модела и 60-секунден клип, в който са изпълнителите Марша Грифитс, Джамила Фалак и Моян, както и актрисата Амбър Лий. Този път се употребява версията Rubicon със свалени порти и покрив, посланието още веднъж е електрическа подвижност, а рекламата споделя, че ще ви научат да дрифтите на ток. Това към този момент ни харесва. Остава единствено да разберем дали в действителност Jeep ще инсталира свои зарядни в джунглата, както на клипа, който е продуциран от Шаги.

В спота на Ram дебютира напълно електрическата версия 1500 REV. Тук създателите се заиграват с фразата преждевременна електрификация, имайки поради опасенията на хората за пробега и свършването на батерията в неправилния миг. Кадрите имат и явна отпратка към медицинския термин преждевременна еякулация. Но най-малко що се отнася до електрическата подвижност, RAM имат решение на казуса.

Но не всичко е електрическо по време на Супербол. Все още бастион на бензина и понякога нитро е поредицата Бързи и гневни. В рекламите на мача бе показан филмов откъс на 10-ото издание на франчайза, в което Доминик Торето още веднъж се изправя против най-свирепия си досега зложелател. Сега тази роля поема Аквамен и Конан – Джейсън Мамоа, който е станал очевидец на убийството на татко си като дете в 5-и епизод в Рио и от този момент приготвя проект за възмездие.

Отново Вин Дизел разчита на доста напомпан Dodge Charger, не липсват и европейски суперколи.

В Супербол не липсваха и машини от други планети. DC комикс показаха филмов откъс на идния филм за Светкавицата, в който се заиграват с метавселената, сходно на Marvel. А хубавата вест е, че ще забележим с изключение на Бен Афлек в ролята на Батман, и пионера Майкъл Кийтън, както и достоверния Батмобил от 1989 година Определено почитателите на поредицата чакат с неспокойствие по какъв начин ще се оправи позастарелия артист в много по-динамичната конюнктура на новите филми за супергерои.

Бен Афлек играе и себе си като продавач в Dunkin’ Donuts, където е заловен от брачната половинка му Дженифър Лопез, която е с Lincoln Navigator.

Завършваме обзора с нещо изненадващо. Главният воин в новия филм за трансфрмърите към този момент няма да е Шеви Камаро, а класическо Porsche 911 Carrera RS 3.8. Това е аутоботът Мираж, а артист е Антъни Рамос. Името на новия епизод е Възхода на чудовищата. Поредицата се връща към 90-те години на предишния век, а озвучаването е от също именития Notorious B.I.G.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР